grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Саво Павловић донирао медицинску опрему Служби заштите и спасшавања

NASVATRO12102018Новљанин Саво Павловић донирао је Служби заштите и спашавања медицинску опрему – комплет „First Aid kit“, у вриједности од око три хиљаде еура.

Опрема се састоји од дефибрилатора са двије батерије, са комплетним аудио упуством, ““AED Prep kit”, “Oxygen kit”, “Global Med kit 20”, као и торбе опремљене са комплет медицином за прву помоћ.
Уручењу донације у просторијама Ватрогасног дома присуствовали су потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и начелник службе Златко Ћировић са сарадницима.
Изјаву грађанина и донатора Сава Павловића преносимо интегрално.
-Заиста сматрам, онако без иоле фалсо скромности, да је најважније да моје донације аривају на праву адресу, јер ова дебото, сјутра може да спаси нечије животе, те није могла доћи у боље руке. Моја фамилија се традиционално бави донацијама и волонтерством. Од супруге, преко кћерке - 20-годишње студенткиње, до четворогодишњег сина који је већ са двије године почео да волонтира сакупљајући смеће око Старог Града у Котору... Свима нам је заједно узанца да помогнемо колико год и кад је год то могуће.
Обично обадам, да све то остане у анонимни скафетин, јер свој циљ испуним самом донацијом или волонтерством, али данас сам мало и затечен оваквом примопредајом. Кад је ту већ и потпредсједник наше Општине, желио бих да се њему и његовим сарадницима и колегама захвалим на њиховој подршци, јер не постоји ништа тако лијепо као добро срце и чиста душа, које сам осјетио код њих. Сви знамо да се добро добрим враћа.
Vatro12102018Данашња донација само једна је у низу  више планираних акција у будућности, са великим акцентом на здравство, као сто су Дом Здравља, амбуланте, Болница у Мељинама, закључио је Павловић.
Начелник Ћировић захвалио се Павловићу на вриједној донацији, уз жељу за што рјеђим коришћењем исте.
-Грађани и даље препознају нашу Службу као веома битну за сами град и драго ми је због тога. Отворен је позив и другим грађанима и приведним друштвима да пођу Савовим стопама и да улажу не само у нашу службу, већ и у друге сегменте јако значајне за град. Донација ће сигурно нашу службу ставити у још бољи положај што се тиче наших активности које спроводимо. Веома смо задовољни овом донацијом и надамо се да ћемо је што мање користити, а нашем суграђанину Саву заиста дугујемо велику захвалност, казао је Ћировић.
Павловићу се захвалио и потпредсједник Коњевић, уз ријечи да се ради о једном заиста лијепом и несвакидашњем гесту. Поручио је да је битно да наши суграђани препознају Службу заштите и спашавања као есенцијално битну за град и донирају, јер је на првом мјесту безбједност наших суграђана, објеката и града.
Овом приликом, потпредсједник Коњевић се захвалио и Служби заштите и спашавања на успјешној љетњој сезони, али и добровољним ватрогасним друштвима у Бијелој и на Луштици.