logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Конкурс за додјелу студентских стипендија за студијску 2017/18. годину

  • четвртак, 05 октобар 2017 11:21

ZOP2017Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови објављује Конкурс за додјелу студентских стипендија за студијску 2017/18. годину и позива све студенте који испуњавају услове да се пријаве.

Према Одлуци о стипендирању студената послије завршене прве године студиј, право на стипендију могу да остваре студенти који имају статус редовних студената у јавним установама високог образовања које имају својство регистрованих лиценцираних установа Министарства просвјете Црне Горе и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а имају пребивалиште у општини Херцег-Нови.

Редовни студенти по Одлуци могу да остваре право на стипендију ако су на претходној години студија положили све испите предвиђене планом и програмом за ту годину са просјечном оцјеном изнад 8,5 и немају обновљену годину током студија.

Корисник студентске стипендије обавезује се да уколико му буде обезбјеђено запослење на подручју Општине Херцег-Нови у сектору јавних предузећа, општинских органа управе, ради онолико времена колико је примао стипендију.

Уколико стипендиста не прихвати обавезу из Рјешења о додјели стипендије обавезује се да врати примљену стипендију у пуном износу, након запослења, у времену за које је и примао стипендију.

Данас, 05.10.2017.године почиње рок за подношење захтјева и траје до 19.10.2017. године. Неблаговремено поднијети захтјеви се неће разматрати.

Кандидати који конкуришу за додјелу стипендије уз пријаву на конкурс прилажу:

- Увјерење Секретаријату за друштвене дјелатности и спорт које студент преузима са сајта Општине Херцег Нови (http://hercegnovi.me/downloads/obrasci/Ob20104.pdf)

- Захтјев Секретаријату за друштвене дјелатности и спорт, који студент преузима са сајта Општине Херцег Нови (http://hercegnovi.me/downloads/obrasci/Ob20105.pdf)

- Потврду о пребивалишту

Захтјев са комплетном документацијом предаје се лично у Грађанском бироу Општине Херцег Нови или се доставља на адресу: Општина Херцег-Нови, Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт, Трг Маршала Тита бр.2, Херцег Нови.

Текст Конкурса можете погледати и преузети овдје.