logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Представници Општине обишли неколико локација у Бијелој

  • понедјељак, 19 фебруар 2018 09:04

MicBijeПотпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и сарадници обишли су јуче Бијелу, насеље Жагер, гдје су се са мјештанима разговарали о проблемима на тој локацији, међу којима се истиче регулација атмосферске воде преко главне улице у том насељу.

На терен су изашли и секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску одрживост Александар Ковачевић, секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић и начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Андрић.

Пут, који је под доста великим нагибом, на појединим дијеловима нема канал за одвод атмосферске воде, те ће поред тих радова бити потребно спојити обје стране преко улице уз постављене решетке, након чега би пут могао бити пресвучен и слојем асфалта.

На терену је договорено да ће мјештани скупити мањи дио инвестиције, а Општина Херцег Нови подржати финансијски и организационо. Такође, у наредном периоду, на терен ће изаћи и запослени у Агенцији за изградњу и развој нашег града, како би урадили све потребне анализе за реализацију која ће услиједити.

Коњевић и сарадници су након састанка са мјештанима обишли и терен на којем је играо ФК Бијела, сада под именом ФК Поморац, гдје су разговарали са Срећком Кривокапићем и Драганом Ивовићем. Договорено је да ће Општина Херцег Нови подржати клуб у плану уређења терена и довођења истог у корисно стање, али и да је потребно интензивирати комуникацију са привредницима и компанијама које би са грађевинским машинама могли помоћи уређењу фудбалског терена и дијела око њега.

Затим је услиједила и посјета Дјечијем дому Младост, гдје су представници Општине разговарали са директором Дома Владимиром Делићем, са циљем изласка у сусрет установи која збрињава најрањивије категорије друштва. У овом тренутку, 22 штићеника Дома су корисници претплатних карата за градски превоз, па је договорено да ће Општина Херцег Нови иницирати разговоре са компанијом „Блуе лине“ како би постигли договор и установили начин о снижењу цијене претплатне карте за штићенике.

Након разговора са директором Дома, представници Општине обишли су просторије и штићенике, у пријатној и позитивној атмосфери запослених и дјеце, размијенили пар ријечи, али и загрљаја са најмлађима.

На крају обиласка, услиједила је посјета локацији Жагер, гдје компанија „ИГП Фидија“ изводи радове на изградњи хотела са пет звјездица. Са главним надзорним инжињером Славишом Ћорићем разговарано је о постигнутој динамици радова, уз констатацију евидентног на терену – да се ради „пуном паром“.

С обзиром да су обиласци терена једним дијелом резултат интензивније комуникације са грађанима и праксе пријема Новљана на разговор са потпредсједником сваке друге суботе, обиласци терена ће се наставити и у будуће, што се испоставља као најбољи и најдиректнији начин утицаја на рјешавање локалних проблема.