logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Награђени најуспјешнији спортисти за 2017. годину

IMG 9719Најуспјешнијим спортистима Херцег Новог за 2017. годину синоћ су у дворани „Парк“ уручена признања и плакете Општине Херцег Нови. По избору Актива спортских новинара нашег града, најуспјешнији спортиста током претходне године био је Александар Милосављевић из Клуба спортских риболоваца Игало, освојивши бронзану медаљу на 10. Свјетском првенству у риболову из брода за јуниоре.

Признања су уручена и ВК Јадран као најуспјешнијем клубу са најуспјешнијим тренером, Владимиром Гојковићем, а награду за животно дјело добио је Ратомир-Пајо Павловић, некадашњи играч и тренер Јадрана и Црвене звезде.

Приликом уручења признања најуспјешнијем спортисти, предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић обратио се присутним грађанима, те нагласио да ће спортисти нашег града, у циљу остварења врхунских резултата, имати пуну подршку Општине Херцег Нови, која и издваја значај дио буџетских средстава за спорт.

-Наставићемо са праксом уведеном прошле године, да у оквиру прославе Дана општине организујемо спортски дан и додијелимо бесплатну спортску опрему за одређени такмичарски узраст, поручио је Катић.

Поред Катића, спортистима су признања уручили и потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови др Милош Биговић, секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић, савјетник у секретаријату Ђорђе Арнаут, те бивши ватерполиста и међународни судија Борис Обрадовић.

Подсјетићемо да је по избору Актива спортских новинара, Општина Херцег Нови ове године наградила и 10 спортиста који су током 2017. остварили значајне резултате, а посебно признање добили су и кадети ВК Јадран, који су са репрезентацијом наше земље на првенству Европе освојили златну медаљу.

За најбољег спортског радника у 2017. години проглашен је Стефан Вукићевић (ФК Игало), док је за амбасадора новског спорта у иностранству изабран Андрија Прлаиновић. Признања су уручена и за остварене резултате у спорту, те за најперспективније младе спортисте.

Овогодишњи жири за избор најуспјешнијих спортиста Херцег Новог чинили су новинари: Здравко Шакотић, Неђељко Кочетановић, Дејан Бијелић, Небојша Гајић и Перица Ђаковић.