logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Дефинисане приоритетне области за финансирање НВО у 2018. години

  • понедјељак, 16 април 2018 15:38

omladinski-park-igalo-3Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама, донијела је Одлуку о утврђивању приоритетних области за финансирање невладиних организација за 2018. годину.

Према Одлуци, приоритетне области у овог години су:

- развој локалне заједнице,

- екологија, заштита животне средине и здравља грађана,

- програми за предшколску, школску дјецу и омладину,

- програми за стара лица,

- културна баштина, његовања историјских тековина,

- волонтеризам.

Приоритетне области су оне у којима ће из Буџета Општине Херцег Нови пружити финансијска подршка за реализацију пројеката невладиних организација и које ће имати предност при оцјењивању и доношењу одлуке о финансирању пројеката невладиних организација.

Одлука о утврђивању приоритетних области за финансирање невладиних организација за 2018. годину донијета је на основу члана 18. став 2. Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама ( “Службени лист ЦГ – општински прописи”, бр. 001/16 и 012/17).

Текст Одлуке можете погледати и преузети овдје.

Усвојен и нови Пословник о раду Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама

Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама усвојила је и нови Пословник о раду Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама.

Пословником су регулисана права, обавезе, начин рада и друга питања од значаја за функционисање ове Комисије, а који су обевеза за све чланове.

Пословник је донијет на основу члана 6. став 8. Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама ( “Службени лист ЦГ – општински прописи”, бр. 001/16 и 012/17).

Текст Пословника можете погледати и преузети овдје.