logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Расписан Јавни конкурс за расподјелу средстава за спортске организације, друштва и клубове

Sportski danСекретаријат за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови расписао је Јавни конкурс за расподјелу средстава из Буџета општине Херцег Нови за 2018. годину за суфинансирање програма рада спортских клубова, развој школског спорта, развој женског спорта, развој спорта лица са инвалидитетом и развој спортске рекреације грађана. Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања.

Буџетом Општине Херцег Нови за 2018. годину опредијељено је 450.000 еура за финансирање програма рада спортских организација, друштава и клубова.

Право учешћа на Конкурсу имају спортске организације, спортска друштва и спортски клубови који су регистровани у Црној Гори, са сједиштем у Херцег Новом и који учествују у редовном систему такмичења у оквиру гране спорта у складу са спортским правилима.

Средства ће бити распоређена у складу са критеријумима из Одлуке о утврђивању основа и критеријума за финансирање активности у спорту ("Слузбени лист Црне Горе - опстински прописи", бр. 048/15, 028/16, 014/18).

У складу са Конкурсом, ближи критеријуми за расподјелу средстава су: друштвени значај спортске дисциплине, као и степен доприноса посредним и непосредним интересима општине и њене привреде, масовност (број регистрованих чланова), ранг и степен такмичења, равноправно учешће мушкараца и жена, организација државних и међународних такмичења, број репрезентативаца у сезони, критеријум традиције постојања и трофејности клуба, бодовање олимпијског спорта, бодовање екипног и појединачног пласмана узрасних категорија и остварених резултата на међународним такмичењима и критеријум Комисије за спорт.

Пријава на Конкурс се подноси на прописаном обрасцу Секретаријата за друштвене дјелатности и спорт, на којем је наведена документација потребна за конкурисање. Пријаву доставити Секретаријату за друштвене дјелатности и спорт, са назнаком “Конкурс за спорт”.

Пријавни образац (.pdf)

Конкурс (.pdf)