logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Подршка Општине Херцег Нови за Прашовића, јуниорског професионалног шампиона свијета у боксу

NAsDilPras11052018Општина Херцег Нови поносна је на свјетски успјех који је постигао наш млади суграђанин Дилан Прашовића и подржаће га у настојањима да настави да ниже побједе, јер у њему видимо потенцијал и некога ко ће у будућности црногорски спорт и свој град представљати на најбољи могући начин, поручио је предсједник Општине Стеван Катић током пријема за јуниорског професионалног шампиона свијета у боксу и његов тим. Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине Милош Коњевић и секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић.

Локална управа ће младом боксеру бити подршка у организацији меча у Херцег Новом 13. јула, потврдио је Катић. Прашовић ће тада у родном граду бранити титулу свјетског јуниорског шампиона, а и његов град ће стати уз њега. Сви детаљи биће дефинисани у наредном периоду, а организатори у плану имају спектакл за љубитеље спорта, „за који ће се тражити карта више“.

11052018Прашовић је истакао да му је подршка родног града додатна мотивација, али да она намеће посебну одговорност и да сигурно неће изневјерити, те да ће настојати да свој Херцег Нови и цијелу државу представља и промовише на најбољи могући начин. Предсједнику је у знак захвалности поклонио рукавице са којима је у априлу мјесецу, на турниру „Splendid Grad Prix Budva 2018“ освојио титулу јуниорског професионалног шампиона свијета.

Прије меча у Херцег Новом, пред Прашовићем је 02. јуна боксерски спектакл у Хановеру, гдје ће титулу бранити против изазивача Ангела Вењакоба из Њемачке. Промотер и организатор овог меча је Wilfried Sauerland, познато име европске боксерске сцене када су ове врсте организација у питању, а биће одржан у дворани „Swiss Life Hall“ која прима 5.000 гледалаца.