logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

КК Приморје Херцег Нови 1945 под већинским власништвом Општине

logoПоједини бивши оснивачи КК Приморје 1945 одрекли су се својих оснивачких дионица и уступили их Општини Херцег Нови, чиме је наш град постао већински власник тог клуба. Ово је, поред ФК Игало, други спортски клуб под већинским власништвом Општине.

На синоћњој скупштини клуба, одржаној у Великој сали Скупштине општине Херцег Нови, обрађено је 8 од 9 тачака дневног реда, између осталог и да ће КК Приморје 1945 од сада наступати под називом КК Приморје Херцег Нови 1945.

За предсједника Скупштине клуба изабран је дугогодишњи признати спортски радник у области кошарке Јован Суботић. За предсједника Управног одбора, односно предсједника клуба изабран је досадашњи тренер Дејан Јевтић.

Такође, усвојен је предлог о сарадњи кошаркашких клубова Приморје и Ас, а уговор о сарадњи два клуба ће бити потписан у наредним данима.

Напомињемо и да ће наредних дана бити одржани састанци са свим спортским клубовима из нашег града, како би се постигли договори о преласку клубова под већинско власништво Општине Херцег Нови. Приватни клубови са којима не буде постигнут договор, Општина Херцег Нови више неће финансирати.