grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Почела изградња капеле у Кумбору

NAsKum19062018Радови на изградњи капеле у Кумбору отпочели су и прва фаза треба да буде завршена до 15. јула. Ово мјесто на херцегновској ривијери добиће нову капелу захваљујући сарадњи Општине Херцег Нови, Мјесне заједнице Кумбор и Црквене општине Кумбор који заједничким снагама реализују пројекат.

Општина Херцег-Нови је за грађевинске радове обезбиједила средства у висини од 45.000 еура, која су предвиђена Буџетом за ову годину, а Црквена општина Кумбор је опредијелила парцелу за објекат.

Имајући у виду значај овог пројекта за мјештане Кумбора, као и чињеницу да се објекат не налази у приобалном дијелу, радови ће бити извођени током цијелог љета, на иницијативу Мјесне заједнице, а по одобрењу локалне управе.

Изградњом капеле наставља се са рјешавањем питања која су мјештани Кумбора и представници Мјесне заједнице предочили као приоритетна током посјете челника локалне управе овом мјесту. У протеклом периоду завршено је уређење приобалног пута – асфалтирање, санација парапета и јавне расвјете, а друго важно питање биће ријешено изградњом капеле.