grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Општина Херцег Нови подржала пројекте 45 невладиних организација

NJULICA2018Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама донијела је Одлуку о расподјели средстава за финансирање пројеката за 2018. годину, којом је за финансирање активности херцегновских невладиних организација опредијељено 70.000 еура.

Комисија је оцијенила пројекте, планове и програме рада, те на основу тога одлучила да средства распореди на пројекте 45 невладиних организација које су се јавиле на Конкурс и поднијеле уредну документацију. Трајање планова и програма рада, као и пројеката којима су аплицирале невладине организације је једна календарска година.

Текст Одлуке, са износима додијељених средстава за реализацију сваког од пројеката можете погледати и преузети овдје.

Одлука о расподјели средстава за финансирање пројеката за 2018. годину донијета је на основу Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама (“Службени лист ЦГ – општински прописи”, бр. 001/16 и 012/17), а након расписаног Јавног конкурса за расподјелу средстава из Буџета Општине Херцег Нови опредијељених невладиним организацијама у 2018. години.

Одлуком о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама Општине Херцег Нови предвиђено је да се средства буџета у износу од најмање 1% текућег буџета Општине, додјељују невладиним организацијама, које су регистроване у Црној Гори, са сједиштем у општини Херцег Нови. Буџетом Општине Херцег Нови, за 2018 годину, предвиђен је износ од 70.000,00€, за реализацију пројеката невладиних организација.