grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Потписани уговори: Општина Херцег-Нови издваја 70.000 еура за НВО

NAsNVO19072018Представници херцегновских невладиних организација, њих четрдесетак данас су у Општини Херцег-Нови потписали уговоре о финансирању пројеката.

Локална управа је ове године са 70.000 еура подржала 45 пројеката невладиног сектора, који се тичу културне баштине, развоја локалне заједнице, омладине и старих лица, подршке особама са инвалидитетом, едукације, спорта и заштите животне средине.

На овај начин, Општина Херцег-Нови наставља праксу подршке раду и развоју невладиних организација, препознајући њихов значај, покретачку снагу и орјентисаност ка напретку локалне заједнице којој припадају.

Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама није имала лак задатак приликом оцјењивања пројеката и програма рада, казао је након потписивања секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић.

Како је образложио, укупна средства Буџетом опредијељена за ову намјену расподијељена су поштујући Одлуку о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама, и то пројектима невладиних организација које су се раније показале као добар сарадник локалне управе у различитим областима, а ове године су се јавиле на Конкурс и поднијеле уредну документацију.

Уговори су потписани на основу Одлуке о расподјели средстава за финансирање пројеката за 2018. годину, која је донијета је у складу са Одлуком о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама и након расписаног Јавног конкурса за расподјелу средстава из Буџета Општине Херцег-Нови опредијељених невладиним организацијама у 2018. години.