grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Реализована Одлука о расподјели средстава спортским организацијама за 2019. годину

NAsSport15032019Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови и спортске организације реализовале су данас усвојену Одлуку о расподјели средстава за 2019. годину.

Секретаријат је, како је почетком ове седмице и најављено, донио Одлуку о расподјели средстава спортским организацијама за 2019. годину, на Конкурс се пријавило 46 спортских организација, и све су поднијеле уредну Конкурсом прописану документацију. Износ од 450 хиљада еура распоређен је на 46 спортских организација, а потписивање уговора одржано је данас у згради Општине Херцег Нови.
У Секретаријату за друштвене дјелатности и спорт су задовољни су одзивом спортских организација, а како напомиње секретар Дарко Класић, ово је први пут да у Херцег Новом локална самоуправа потписује уговоре са спортским клубовима.

-Очекујемо од клубова да наставимо са сарадњом, Општина је свакако ту да их подржи. Клубови су у обавези да највише раде са дјецом и на омасовљењу и популаризацији спорта. Резултат јесте у плану, али не у првом. У првом плану су нам дјеца, казао је Класић.
-Потписивање овог уговора свакако је нешто што је значајно за ПВК Јадран, ради се о значајном сегменту у финансирању клуба. Данас послијеподне одржавамо Скупштину клуба, гдје ће чланови пренијети својих 30 одсто акција на Општину, тако да данас Општина Херцег Нови постаје један од оснивача, односно власника ПВК Јадран. Откада смо потписали Споразум и постигли договор, све функционише на обострано задовољство како смо се и договорили, нагласио је предсједник ПВК Јадран др Ђуро Марић.
Предсједник ЈК „Југоле Гракалић“ Предраг Вукчевић је напоменуо да је намјена средстава унапријед дефинисана. У том клубу, један дио ће ићи на Олимпијски програм, а други дио на рад са млађим генерацијама и за функционисање клуба.
-Док има дијалога и добре воље, све можемо да ријешимо и да допринесемо да спорт у Херцег Новом напредује. Мислим да је добро да се спортски колективи и све врсте спортова уједине кроз своју локалну самоупаву, јер једино на тај начин можемо једни друге да штитимо и да се боримо на вишем нивоу да спортови и сви ми добијамо оно што нас следује, казао је Вукчевић.