logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Потпредсједник Коњевић и сарадници обишли Топлу

KonTopПотпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић и директорица предузећа „Комунално стамбено“ Јасмина Коњевић обишли су јуче Топлу, дио насеља изнад магистрале, гдје су разговарали са грађанима и обишли проблематичне локације на које мјештани указују.

Грађани су указали на недостатак пјешачких прелаза на Јадранској магистрали, па је и разматрана могућност уцртавања нових, кроз могућу иницијативу Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност, а која би била упућена Дирекцији за саобраћај Црне Горе.

Такође, разматрана је и могућност постављања расвјете у уличицама и путељцима кроз насеље, те је одређено шест локација на којима ће Комунално стамбено предузеће у наредном периоду поставити расвјетна тијела у улици Браће Грбић.

Током обиласка разматрана су и инфраструктурна улагања, могућности бетонирања одређених мањих путева кроз насеље, а који су остали неасфалтирани и неуређени. Одлучено је да мјештани покрену иницијативу и скупе мањи дио средстава, а Општина Херцег Нови ће изаћи у сусрет, како финансијски, тако и у организационом погледу.

Затим је услиједио сусрет са мјештанинима и управницима стамбених зграда у дијелу насеља изнад семафора, а који су прошле суботе, на пријему грађана код потпредсједника, исказали жељу да их Коњевић посјети те да заједно обиђу локације на којима се појављују проблеми.

На овај начин, указано је на проблеме са чистоћом на мјестима око контејнера. Мјештани су похвалили предузеће „Чистоћа“ који редовно одвозе смеће, али су указали на потребу за додатним контејнерима.

Коњевић и мјештани обишли су и неколико мјеста на којима би требало продубити канале за одвод атмосферске воде, као и отчепити зачепљене решетке, а све како услијед великих киша не би долазило да плављења улица.

-Комуникација са грађанима и ослушкивање њихових потреба кључна је за испуњавање функције сервиса грађана. Општина Херцег Нови ће ријешити проблеме које смо затекли на Топлој, а наредних дана ћемо теренски обилазити и друга насеља, поручио је потпредсједник Коњевић.