logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Радови на санацији канализационог колектора у Љутом потоку

  • понедјељак, 22 април 2019 14:45

NasKolek22042019На Дан планете земље, 22. априла 2019. године започети су радови на санацији  оштећеног канализационог колектора у трупу Љутог потока, у близини  Милашиновића моста.

Радови су започети прављењем земљане рампе преко које је  у корито  потока спуштен багер. Прва фаза подразумијева оформљавање загата којим се каналише вода и поток преграђује у циљу ослобађања од воде десне обале потока на којој ће се вршити санациони радови и  преспајање  колектора, саопштавају из техничке службе херцегновског предузећа ”Водовод и канализација”.
Како додају, извршиће се и сортирање камена старог Владичиног моста, који ће бити депонован како би се с јесени приступило радовима на његовој реконструкцији.
У оквиру предвиђених радова биће обрађена лијева и десна обала потока и  саниран лијеви контрафор-потпорни зид који држи саобраћајницу Његошеве  улице на релацији од Милашиновића моста до раскрснице са Улицом Мића Вавића.

Радове  финансира Општина Херцег Нови, а за извођача је путем тендерске процедуре изабрана фирма „Бокић“.  Очекује се да ће санација бити завршена у наредних десет дана, у зависности од хидрометеоролошких услова.
До оштећења колектора је дошло током новембарских киша прошле године,  када су услијед велике количине падавина бујичне воде  потока оштетиле  колектор у дужини од 10 метара, заједно са његовим бетонским сандуком. Том  приликом је пао и стари мост Владике Љубибратића и оштећена тераса млина. Предметна микролокација је чвориште површинских и дренажних вода, вода  Љутог  потока и колектора канализације насеља Топла.