grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У току чишћење корита Опачице

  • уторак, 10 септембар 2019 13:24

cisopa2Чишћење корита потока Опачица је у току. Корито је продубљено толико да од Џоровог моста до дна потока сада има око три метра, па и механизација може проћи испод моста.

У области око Опачице посебно је изражен проблем плављења, због чега су мјештани Зеленике тражили да се уради проширење испод Џоровог моста, што Општина сада реализује у координацији са Мјесном заједницом Зеленика-Кути. Имајући у виду обим радова и потребну механизацију, за овај посао је ангажована приватна грађевинска фирма.

Чишћење Опачице дио је превентивних активности градских служби и предузећа на одржавању водотока, како би се осигурао бржи проток атмосферских вода и смањио ризик од поплава током периода обилних падавина.
„Комунално-стамбено“ од 1. августа ради на чишћењу корита потока и ријека од Игала до Каменара. Они, заједно са представницима локалне управе, Службом комуналне полиције и инспекцијског надзора и Службом заштите и спасавања у овом периоду интензивирају обиласке терена, ради евидентирања свих „критичних тачака“ које је неопходно санирати да би се смањио ризик од поплава.