grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Нови киосци за љепши изглед новских улица

0030072020Почела је замјена киоска на више локација у Херцег-Новом, па ће на новским улицама умјесто старих и неугледних бити нови, једнообразни привремени објекти. Први нови киосци постављени су у Игалу, а током наредних дана биће замијењени на свим општинским локацијама које су одређене Програмом постављања привремених објеката.

Са намјером да уведе ред и уљепша изглед новских улица, Општина је тачно одредила изглед ових објеката, како би они били уредни и унифицирани. Такође, локална управа је уговором обавезала закупце да, умјесто објеката од којих су неки стари више деценија, поставе нове киоске, усклађене са стандардима из идејног рјешења.

Програмом постављања привремених објеката локална управа је јасно утврдила правила у вези са постављањем привремених објеката, уређаја и опреме, као и њихову унификацију и типизацију која је у складу са естетско-амбијенталним условима, имајући у виду да се велики број тих објеката налази у близини мора и централних градских зона.

nekad-sadПосебна пажња усмјерена је на привремене објекте попут киоска, који нису сезонског типа, већ су активни током цијеле године, како би нијхов изглед, габарит, функционалност и потреба постављања били оправдани и усклађени са локацијом на којој су предвиђени.

Програмом постављања привремених објеката на територији општине Херцег Нови за период од маја 2019. до маја 2024. године одређено је да сви киосци на територији општине Херцег Нови морају бити унифицирани, израђени од локсираног или пластифицираног алуминијума, алубонд панела у тамно сивој боји.

Одређено је да киоск својим изгледом и обликовањем мора бити у складу са простором на коме се поставља, финална обрада мора бити естетски уклопљена, као и да се киосци не смију постављати тако да угрожавају колску и пјешачку зону и испред њих се мора оставити довољан простор за маневрисање потрошача.