grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Завршена прва фаза уређења Улице др Светозара Живојновића

ulica482020Радови на првој фази уређења Улице др Светозара Живојновића у Игалу завршени су током протеклих дана. У овој улици, која води од Титове виле према стадиону Солила, коловоз је проширен за око три метра, односно цијелу једну траку, што ће значајно олакшати саобраћање и унаприједити безбједност пјешака и возача.

У оквиру прве фазе улица је проширена у дужини од око 300 метара, изграђен је потпорни зид са заштитном оградом уз плато на којем се сада налази забавни парк, обиљежена је стаза за пјешаке, урађене инсталације за јавну расвјету и постављени нови стубови.

prije-poslije482020Посао је финансирала Општина Херцег Нови, а укупна вриједност свих изведених радова на изградњи зида, јавној расвјети и санацији улице износи око 30.000 еура.

Уређење Улице др Светозара Живојновића значајно је у циљу побољшања безбједности и уређенијег изгледа овог дијела града, као и због чињенице да је на платоу изнад ње планирана изградња адреналинског полигона за бициклисте кроз прекогранични пројекат „Ћиро 2“, који реализује Агенција за изградњу и развој града, а одобрен је и биће финансиран у оквиру Другог позива "Interreg IPA" програма прекограничне сарадње Хрватска – Босна и Херцеговина – Црна Гора.