grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Почело асфалтирање пута од Сасовића према Зеленици

nas14082020У Сасовићима је у току асфалтирање пута на дионици од моста код касарне према Зеленици. Ријеч је о првој фази радова којима ће бити уређен и асфалтиран локални пут у дужини од преко километар.

У овој фази биће асфалтиран потез од око 450 метара, а у наредном периоду и остатак трасе дуге 1.150 метара, од касарне у Сасовићима до “Клуба пензионера” у Зеленици.

Током протеклог периода извршени су припремни радови на првој дионици, а ове седмице су почели асфалтерски радови. У оквиру припремних радова завршено је чишћење наноса земље са постојећег пута, попуњавање ударних рупа и неравнина, као и израда око 100 метара нове армирано-бетонске ивичне траке.

14082020aУ наредним данима услиједиће припремни радови на преосталом дијелу трасе до ”Клуба пензионера”, а потом и асфалтирање.

Укупна вриједност ове инвестиције износи преко 95.000 еура, а извођач је компанија “Асфалт-бетон градња” која је изабрана на тендеру. Радове финансира Управа јавних радова, а реализује се по уговору у сарадњи са Општином Херцег Нови.

Челници Општине Херцег Нови обишли су недавно ову трасу и најавили асфалитирање километра пута који повезује Сасовиће и Зеленику. Поред припремних радова, тада су на локацији код касарне у Сасовићима извођени радови на чишћењу корита потока, у сарадњи са Мјесном заједницом Зеленика.

Вриједи подсјетити, у мају ове године завршена је изградња пута који спаја насеља Поди и Зеленика, тачније трасе између Горњих и Доњих Сасовића.  

Актуелни пројекат у Зеленици представља наставак радова на уређењу локалних путева који приближавају и повезују новска насеља и спајају их са главним саобраћајницама, а чиме се унапријеђује функционалност локалних путева, значајно олакшава свакодневни живот мјештана и пружа подршка развоју газдинстава у залеђу града.