grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Каменарима асфалтирано и проширено 500 метара пута

Nas25082020aaaaaУ Каменарима се завршавају радови на асфалтирању 500 метара пута од магистрале до изворишта Лаловина.

“Јошички” пут, како мјештани тврде, изграђен је још у вријеме комунизма на нашим просторима, и никада није саниран или проширен. Сада, уз нови асфалт и проширења на три локације, транзит ће бити знатно олакшан, а сигурност учесника у саобраћају подигнута на виши ниво.

Трасу на којој се изводе радови јуче су обишли представници локалне самоуправе, предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић и савјетница предсједника Општине Тамара Вујовић, са члановима Мјесне заједнице и грађанима.

Како је истакла предсједница МЗ Каменари Маја Поповић, у овом пројекту учествовали су мјештани, Мјесна заједница, привредници и Општина Херцег Нови.

-Са неких 1600 квадратних метара асфалта и три проширења саобраћај ће бити нормализован уз лакше мимоилажење возила, што нас веома радује. Ради се о неких 500 метара пута, а учествовали су грађани и Мјесна заједница, са привредницима и Општином, а извођач радова је компанија “Фортис монт”. Вриједност радова износи око 30 хиљада еура, казала је Поповић и истакла велику захвалност грађанима који су учествовали не само финансијски, већ и у припреми пута за радове.

Мјештанин Дражен Риха мишљења је да ће асфалтирани и проширени пут значити пуно за мјештане.

-Ово је велико насеље, а пут је изграђен још у вријеме комунизма. Сама чињеница да је од времена Тита ово први пут асфалтирано сада, довољно говори. Доста кућа се изградило, а пут остао узак. Сада ће транзит бити лакши, а безбједност пјешака и возила подигнута на виши ниво, закључио је Риха.