grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У току друга фаза проширења пута Крушевице - Врбањ

  • понедјељак, 16 новембар 2020 13:29

Krusevice-Vrbanj1Током протеклог викенда почели су радови у оквиру друге фазе санације локалног пута од Крушевица до Врбања. У овој фази биће урађена проширења на десет локација, на којима је због мале ширине пута била веома угрожена безбједност учесника у саобраћају.

Израдом проширења биће побољшана прегледност у кривинама и омогућено једноставније мимоилажење возила. То ће значајно унаприједити безбједност на овом локалном путу, јединој колској вези са једним од најпознатијих новских излетишта, које од отварања Авантуристичког парка посјећује све већи број грађана и туриста.
Вриједност радова је готово 28 хиљада еура, финансира их Општина Херцег Нови, а приоритетне локације за проширења одређене су према рјешењу Агенције за изградњу и развој града. За извођача радова на тендеру је изабрана компанија „Бокић“. Планирани рок за завршетак посла је 25 дана.
Подсјећамо, прва фаза радова на проширењу пута реализована је током протекле године и тада је дионица Крушевице-Врбањ  проширена на 15 локација.  Локална управа се опредијелила за етапно уређење овог пута, имајући у виду да је комплетна реконструкција обиман пројекат велике вриједности.
Krusevice-Vrbanj2Послије друге фазе радова на проширењу, услиједиће асфалитирање око хиљаду квадрата пута Крушевице - Врбањ. Извођење ових радова вриједно око 24 хиљаде еура Општина је уговорила са компанијом „Фортис Монт“, која је изабрана као најповољнији понуђач на тендеру. Радови ће подразумијевати машинско резање постојећег коловоза, уградњу тампона, припремне радове за уградњу асфалта и асфалтирање.