grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Почела санација пута Поробићи-Косићи, који спаја Мојдеж и Мокрине

pocetaksanacijeУ току је санација пута који спаја села Мојдеж и Мокрине. На дионици од засеока Поробићи до Косића почели су радови на равнању и насипању терена.

Услиједиће и бетонирање најоштећених дјелова у дужини од 600 метара, сабијање тампона на мање оштећеним дионицама, као и израда кишних канала.
Извођењем поменутих радова поново ће бити проходна саобраћајница која је годинама у толико оштећеном стању да је саобраћај путничких аутомобила био практично онемогућен.
Санацијом овог локалног пута град добија директну колску везу између Мојдежа и Мокрина, па ће се од једног до другог села стизати за десетак минута, а не преко пола сата колико је сада у просјеку потребно.
sanacijaУређење дионице Косићи-Поробићи наслања се на више до сада реализованих пројеката санације локалне путне мреже који за заједнички циљ имају саобраћајно повезивање и приближавање Суторине и Мокрина. На овај начин омогућује се бржа и безбједнија комуникација између два дијела града, лакше функционисање мјештана села и засеока, те значајно унапријеђују услови за брзо реаговање у случају пожара у овом дијелу општине.
Пројекат реализује Општина Херцег Нови, према предлогу мјера за санацију који је дала Агенција за изградњу и развој града. Радове вриједне око 45 хиљада еура финансира Управа јавних радова, у складу са уговором склопљеним са локалном управом, а од средстава која су у овој години опредијељена у оквиру програма изградње локалне инфраструктуре на територији Херцег Новог. Извођач радова је компанија „Иницијал пројект“, која је изабрана као најповољнији понуђач, а уговором предвиђени рок за завршетак посла је 25 дана.