00autobuskostajalistetoplaРадови на изградњи новог аутобуског стајалишта на Топлој и тротоара у дужини од 140 метара завршени су. Ђаци из ОШ “Дашо Павичић” ће сјутра бити међу првима који ће из аутобуса крочити на ново стајалиште, те новим тротоаром уз који је постављена заштитна ограда, запутити се у правцу школе и започети нову школску годину.

Ово стајалиште је од значаја за све мјештане Топле 1 и Топле 2, полазнике вртића „Наша радост“ и њихове родитеље, али и све грађане који своје послове морају обавити у Центру безбједности или Дому здравља, до којег је изграђено и степениште. Тротоар са једне стране води до надвожњака, са друге до семафора и уз постављену заштитну ограду, ова траса је сада знатно безбједнија за све пјешаке.
„Са предузећем “Блуе лине“ које обавља превоз путника у локалу је договорено да од понедељка, кад буде постављена цијела инфраструктура, аутобуско стајалиште буде у функцији. Тако ћемо имати много лакши приступ свих ђака, са стајалишта степеницама ка Дому здравља и затим пасарелом могу безбједно да сиђу до школе, казао је за Радио телевизију Херцег Нови секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић.
Он је напоменуо и да је почела изградња јавне расвјете са источне стране ОШ „Дашо Павичић“. Радове финансира Општина Херцег Нови, а изводи их Комунално стамбено предузеће.

Запослени у Сектору за управљање јавном расвјетом су завршили полагање кабла са бужиром за изградњу нове јавне расвјете иза школе, гдје ће бити монтирано и спојено пет поцинчаних стубова са лед лампама од 45 вати.
Сеферовић је додао да би првих пет стубова требало да буде постављено за десетак дана.
„Овај дио школе – двориште и игралиште је био неосвјетљен. Прије неколико мјесеци смо покренули иницијативу и тражили сагласност од ОШ „Дашо Павичић“ за постављање стубова у оквиру њихове катастарске парцеле. Добили смо сагласност и сада изводимо земљане, као и електричне радове – провлачење каблова, док не почне настава. Надамо се да ћемо за десетак дана ставити у функцију ову расвјету. Радове изводи наше Комунално стамбено предузеће, у плану и програму су са буџетом који Општина издваја за израду нове расвјете. Овдје је постављена и ограда на самом игралишту, које је до сада било необезбијеђено, такође у оквиру сарадње ОШ „Дашо Павичић“ и локалне самоуправе, односно Секретаријата за образовање и културу.
Постављањем десетак стубова биће освјетљен читав потез од вртића „Наша радост“, а вриједност радова је око 10 000 еура.