logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Савјет одабрао селекторе и програмско-оперативну директорицу Филмског фестивала

NasFFhn18052017Савјет „Филмског фестивала Херцег Нови - Монтенегро Филм Фестивал“ на својој првој сједници именовао је нове селекторе у све три такмичарске категорије Фестивала.

Селектор играног програма је Иван Мариновић, филмски редитељ из Херцег Новог. О документарној категорији одлучиваће проф. Владимир Перовић, филмски редитељ из Рисна. Студентски програм профиисаће Душан Касалица, филмски редитељ из Подгорице.

Нова програмско-оперативна директорица Фестивала је Јелена Мишељић, продуценткиња из Херцег Новог.

Одлуке је донио Савјет кога су именовали Општина Херцег Нови и Министарство културе Црне Горе, у саставу: директор Филмског центра Црне Горе Сехад Чекић, филмски редитељи Марија Перовић и Жељко Сошић, драмски писац Стеван Копривица и филмски продуцент Зоран Живковић.

Као и сваке године Фестивал се одржава од првог до седмог августа, а локације су тврђаве Канли кула и Форте Маре, Трг Мића Вавића и амфитетар Дворане Парк.

Од ове године биће организоване и дневне пројекције филмова из свих селекција у сали Дворане Парк гдје ће бити и дирекција Фестивала и пресс центар.

Извршни продуцент Фестивала је Јавна установа културе „Херцег Фест“, а споразумни организатори Општина Херцег Нови и Министарство културе Црне Горе.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo