logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Врхунска промоција уз минималне трошкове

NasKul31012018Караван мимозе је у сваком граду који је посјетио протекле и ове седмице дочекан на најбољи могући начин, а процјењује се да је Караван видјело око 20 хиљада људи у својим градовима.

Херцегновске мажоретке, Градска музика, тромбоњери и кловнови су са Караваном обишли шест градова, на најбољи могући начин представили Херцег Нови и 49. Празник мимозе, те перформансима на градским трговима позвали грађане да током фебруара дођу у наш град.

За очекивати је више хиљада гостију током фебруара, а само за спортски програм Празника мимозе Херцег Нови ће угостити преко седам хиљада посјетилаца, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у фоајеу дворане Парк, на којој су говорили предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, Далибор Вуковић испред Туристичке организације, као и капелница Градске музике Валентина Кулиновић.

Трошкови организације Каравана мимозе, који је током протекле и ове седмице прешао преко 1300 километара, те обишао шест градова – Златибор, Јагодину, Београд, Бијељину, Бања Луку и Подгорицу, били су минимални, док су на терет локалне Туристичке организације пале само дневнице за учеснике дефилеа, казао је Катић и додао да су функционери локалне управе на Каравану боравили о свом трошку и без дневница, што је у складу са мјерама штедње уведеним у локалној управи, а услијед наслијеђених дуговања. Он је посебно захвалио и компанији „Блуе лине“, која је спонзорисала трошкове превоза Каравана.

-Ефекти Каравана мимозе били су вишеструко већи од уложених средстава. Ако само помислите да цијене минута на телевизији износе стотине еура, а онда погледате колико су простора у свим медијима добили Празник мимозе и Херцег Нови, рачун је јасан. Додатно, овакав начин промоције је јединствен, што га одмах чини и ефектнијим, казао је Катић и нагласио да је намјера локалне управе да Караван мимозе 2019. године буде још садржајнији.

Као активност која ће најавити велики јубилеј – 50. Празник Мимозе, намјера је да Караван крене раније и прође кроз већи број градова.

-Већ сада размишљамо и планирамо, а као могуће локације видимо и Нови Сад, Сарајево, Будимпешту и Беч, најавио је први човјек Општине Херцег Нови.

Према процјенама, Караван је током протеклих дана видјело око 20 хиљада људи. У овај број није урачунат огроман број оних који су путем гостовања на регионалним медијима, прилога и бројних објава у различитим средствима информисања упознати са програмом овогодишњег Празника и позвани да дођу у Херцег Нови.

-Као неко ко је присуствовао четири дефилеа, морам истаћи да сам веома поносан и задовољан начином на који су наша Градска музика, мажоретке, тромбоњери и кловнови, као и организациони тим реализовали овогодишњи Караван. Наступи су били припремљени и изведени без грешке, што су нам потврдили и домаћини. Осим представљања Празника мимозе и промоције Херцег Новог на начин који је одушевио бројне грађане, током Каравана су уприличени и званични сусрети са управама градова-домаћина. Они су нам потврдили да у региону постоји интересовање за сарадњу са Херцег Новим, посебно у областима туризма, културе и креирања заједничких прекограничних пројеката, напоменуо је Катић.

Како је казао Далибор Вуковић из Туристичке организације Херцег Нови, посебно радују позитивни коментари грађана који су у својим градовима испратили Караван мимозе, мажоретке и Градску музику.

Он је указао и на интензивну промотивну кампању која је трајала последњих пар мјесеци, уз осврт на кампању дигиталног маркетинга, која је дала велику ефикасност, а није коштала пуно. Већ сада су туристичке агенције у у нашем граду потврдиле долазак два или више аутобуса по посјећеном граду.

-Што се тиче спортских манифестација које ће се одржати током Празника мимозе, очекујемо преко седам хиљада посјетилаца који су већ букирали своје смјештаје у хотелима и приватном смјештају, напоменуо је Вуковић.

Конференцији за новинаре присуствовали потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, Секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало и вд директора ЈУК Херцег фест Гордана Поробић Крцуновић.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo