logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Отворен 49. Празник мимозе: Мимоза јача од црвеног метео аларма

NASOPM2018Сала и фоаје Дворане Парк нису били ни приближно довољно велики за све који су хтјели да, упркос најављеном црвеном метео аларму, поздраве почетак 49. Празника мимозе и уживају у концерту једне од највећих постјугословенских поп звијезда, Нине Бадрић.

Традиционална карневалска поставка предвођена мажореткама одлично је изгледала и у затвореном простору, у који је због лошег времена пребачена са главног херцегновског трга. Доносећи атмосферу феште наступили су група “Хакуна матата”, НВО “Машкаре” , ревијална група Празника мимозе “Рајске птице”.

Херцегновљане и госте у 49. Празник мимозе увео је игроказ у изведби машкара и новских глумаца Драгане Влаовић и Горана Славића, по тексту младог херцегновског драматурга Ђорђа Станојловића, утемељен у карневалској традицији, али у модернијој интерпретацији која је назнака осавремењавања најпознатије херцегновске феште.

,, Ово је једна посебна, специфична манифестација. Мени је драго да сам и ја први пут позвана ове године. Иначе волим карнавале и машкаре, Херцег Нови ми је јако познат, мислим да сам чак први пут  наступала овдје на Сунчаним скалама давно прије једно 15 година, или можда 12, али свеједно је било давно и од тада долазим овдје често. Карневали су супер јер можемо бити неко други, али ја сам одлучила вечерас бити ја, јер сам касно стигла па нисам могла да нађем неку маску, иначе бих се сигрно маскирала“, казала је Нина Бадрић новинарима непосредно пред почетак концерта, на који је, како каже, због црвеног метео аларма дошла колима умјесто авионом, јер јој је лет преусмјерен на сплитски аеродром.

Нина је концерт отворила пјесмом ,,Дани и године“ која има невјероватних 16 милиона прегледа на Youtube-у. Хитове настале током 20 година дуге каријере која не јењава ређала је наредних сат и по, на одушевљење публике, а о њеном утиску из Херцег Новог најбоље говоре ријечи којима је закључила свој наступ:

,,Било ми је од срца неописиво задовољство и огромна част наступити вечерас пред оваквом публиком. Били сте феноменални, молим вас позовите ме још који пут да дођем и ја ћу одмах долепршати."

Свечаном отварању Празника мимозе присуствовали су у друштву представника локалне управе и предсједника Стевана Катића, делегације пољског града Лобеца, Лучана, Малог Зворника, Бијељине и општине Чајетина.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo