logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Пријем за ученице херцегновске средње школе, сребрне на регионалном такмичењу Сајма туризма у Љубљани

NasJUSCIGK2018Руководство Општине Херцег Нови приредило је данас пријем за ученице Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“, које су протекле недеље освојиле сребрну медаљу на регионалном такмичењу у оквиру 15. Сајма туризма у Љубљани.

Катарина Сеферовић, Андреа Пешић, Анђела Шиљеговић, Валентина Бојанић и Татјана Накићеновић, ученице трећег разреда туристичке школе, истакле су се у Љубљани међу 44 средње школе региона и завриједиле награду. Оне су биле једине представнице Црне Горе на овом такмичењу.

За њихов успјех заслужна је и менторка, професорица Ксенија Одаловић као и директор школе који их је подржао, Момир Драгићевић. Они су данас такође били на пријему у Кабинету предсједника.

Предсједник Катић честитао је тиму, захвалио им се што су на сјајан начин представили Херцег Нови и уручио пригодне поклоне. Бити други у конкуренцији школа из туристичких центара попут Опатије или италијанских градова, резултат је за поштовање.

Како Предсједник истакао, веома је важна подршка младим људима који показују квалитет, жељу и вољу да раде и напредују, а нарочито у области туризма који је најважнија привредна грана нашег града. Вјерује да је повезаност школе и локалне заједнице веома важна, те да је наша средња школа добар примјер овакве праксе.

Из ових разлога, локална управа ће наставити да буде подршка раду новске средње школе. Најсвјежији примјер за то је помоћ у санацији дијела равног крова на згради, за коју је Општина опредијелила око 10.000 еура.

Осим тога, отварањем хотела „Адриа спорт“ који ће од ове сезоне пословати у оквиру Спортског центра Игало постојаће могућност за сарадњу у смислу обављања практичног усавршавања ученика, а што ће накнадно бити договорено.

SMSIGK2018Директор Драгићевић захвалио се локалној управи на подршци и пријему, као и Туристичкој организацији Херцег Нови која је помогла одлазак у Љубљану. Истакао је да учесници средње школе на најбољи начин – успјесима, правдају повјерење које им је дато. Подсјетио је на бројна признања и обавијестио о такмичењима која им предстоје.

Школа ове године слави 65 година постојања и 160 година средњег образовања у Херцег Новом, у чему ће подршка бити и Секретаријат за културу и образовање, потврђено је на састанку.

Професорка Одаловић и чланице тима истакле су да је регионално такмичење у Љубљани било дивно и важно искуство за њих. Изложбени простор, видео и усмена презентација о историји нашег града на енглеском језику добили су одличне оцјене, а највећим успјехом сматрају пажњу коју су изазвале и изузетно велики број посјетилаца који су пришли штанду да чују и виде више о Херцег Новом.

Сајам туризма у Љубљани одржан је ове године 29. пут, а такмичење средњих школа из региона 15. пут. Тема такмичења била је „Више знања, више туризма“, у складу са мотом Сајма туризма „Култура и туризам“ и програшењем 2018. годином културног наслеђа Европе. Ово је друго учешће херцегновске средње школе, након што су прошле године освојили сребро за учешће.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo