logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Први дан школе: Представници Општине Херцег Нови уручили ђацима поклон-уџбенике и пожељели им успјех

OŠ Dašo Pavičić prvi dan škole 2Нова школска година данас је почела за ученике четири основне и једне средње школе у Херцег Новом. Традиционално, свечани дочек уприличен је за све ђаке прваке и њихове родитеље, које су дочекали и поздравили директори школа, педагози, учитељи и представници Општине Херцег Нови.

Општина Херцег Нови је ове године обезбиједила комплете уџбеника за 1.054 ђака прва три разреда свих основних школа у нашем граду. Ученике су књиге дочекале у учионицама првог дана школе.
Предсједник Општине Стеван Катић и потпредсједник Милош Коњевић присуствовали су предби добродошлице ђака првака у Основној школи „Дашо Павичић“, у коју је ове године уписан највећи број првачића – 150. Они су потом првацима подијелили комплете уџбеника, распореде часова и наљепнице.  Предсједник Катић је поздравио ђаке и њихове родитеље, желећи им срећан почетак школовања и много успјеха.
Прваке Основне школе „Илија Кишић“ у Зеленици, њих 36, поздравили су менаџер Општине Драган Шимрак и одборник у Скупштини општине Борис Сеферовић. Честитали су почетак школске године ученицима, директору, учитељима и родитељима, те изразили задовољство што је локална управа помогла великом броју родитеља да дјецу припреме за школу и обезбиједила ђацима прва три разреда најбољи могући поклон.
Пријему за 69 првака у Основној школи „Милан Вуковић“ присуствовали су секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић и начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Андрић, који су им и подијелили уџбенике.
У школу „Орјенски батаљон“ у Бијелој данас је кренуло 82 првака. За њих је управа школе припремила програм добродошлице, којем су у име Општине присуствовали одборници локалног парламента Тамара Вујовић и Борис Сеферовић.
Поред уџбеника, прваци школе „Орјенски батаљон“ су добили школски прибор и блокове као заједнички поклон мјесних заједница Баошићи, Ђеновићи, Бијела и Каменари, чији су представници такође данас били гости школе.
Општина Херцег Нови је ове године обезбиједила комплете уџбеника за укупно 1.054 ученика прва три разреда основних школа „Дашо Павичић“, „Милан Вуковић“, „Илија Кишић“ и „Орјенски батаљон“ – 337 у првом разреду, 334 у другом разреду и 383 у трећем разреду. Такође, Општина је обезбиједила комплетан ђачки прибор за ученике из породица са лошијим материјалним стањем.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo