logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Први званични сусрет Катића и дон Јозића Општина Херцег Нови ће помоћи санацију крова цркве Св. Леополда

30112018crkvaОпштина Херцег Нови ће финансијски помоћи санацију крова цркве Св. Леополда у Старом граду, закључено је током првог званичног сусрета предсједника Општине Стевана Катића са новим херцегновским жупником дон Синишом Јозићем.

Састанску су присуствовали и канцелар Которске бискупије дон Роберт Тонсати и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.
Кров цркве посвећене католичком свецу који је рођен у Херцег Новом у веома је лошем стању и неопходна је његова санација. Жупни уред обратио се за помоћ Општини, која је позитивно одговорила на ову иницијативу. Пројекат је урађен и радови ће бити квалитетно изведени, казао је дон Јозић.
Постоји обострана добра воља за сарадњу, потврдио је предсједник Општине Стеван Катић.
Дон Роберт Тонсати захвалио се Општини на доброј сарадњи у претходном периоду и препознавању ове иницијативе. Подсјетио је да се ради о цркви која је посвећена свецу омиљеном међу вјерницима римокатоличке вјероисповјести, те да су трајно захвални локалној управи на учешћу у одличној организацији доласка моштију овог свеца у његов родни град.
Тема разговора било је „оживљавање“ Трга Мића Павловића кроз бољу туристичку валоризацију, као и израда нове туристичке сигнализације за римокатоличке цркве. Како је оцијењено, цркве Св. Јеронима и Св. Леополда објекти су од изузетне историјске, културне и туристичке важности за Херцег Нови, због чега ће Општина и Которска бискупија заједно изнаћи рјешење да оне током сезоне, која све дуже траје, буду цијелог дана отворене за посјете.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo