grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

16. „Торта за осмјех“ – 110 торти као знак пажње и љубави према дјеци

NasTorte04032019У организацији НВО  „Омладински центар Херцег Нови“ јуче је одржана 16. по реду  „Торта за осмјех“,  а у Дјечји дом “Младост” у Бијелој, захваљујући бројним појединцима, колективима, организацијама, установама, стигло је 110 торти из цијеле Црне Горе и региона.

Директор Дјечијег дома “Младост” Владимир Делић захвалио је свима који су  и ове године слатким и укусно декорисаним тортама уљепшали штићеницима овај дан.
Предсједник НВО “Омладински центар Херцег Нови” Милијан Мијовић казао је да ће овогодишња манифестација бити рекордна по броју торти које су стигле у Дом. Подсјећа да је у протеклих 15 година у оквиру манифестације која се организује почетком марта за малишане припремљено око 1.200 торти.
-У просјеку је било између 80 и 100 торти последњих десетак година, а рекорд смо имали прије неколико година када је у Бијелу стигло 106 торти. Ове године је оборен рекорд – казао је Мијовић.
Истиче да је веома битно да што више људи учествује, што више наших суграђана и грађана Црне Горе како би заједно измамили што више дјечијих осмјеха.

-Већ 11 година на ову манифестацију долазе наши пријатељи из Св. Николе из Македоније и њима није тешко да пређу толики пут да би обрадовали дјецу из Дома.  Имамо торте од бројних појединаца, невладиних организација, установа, институција из Херцег Новог, Боке и цијеле Црне Горе и свима се захваљујемо што су прихватили ову манифестацију и што у њој учествују - казао је Мијовић и поручио да уз штићенике Дома треба бити  свих 365 дана у години.
Од самог почетка манифестацију је подржала Општина Херцег Нови, а секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало истиче да имају квалитетну сарадњу са управом Дјечијег дома.
– Ми  традиционално учествујемо на овој манифестацији и надам се да ће наша торта увеселити малишане.  Локална самоуправа је усмјерена ка дјеци овога града. Ми смо измјенама Одлуке о ђачком превозу омогућили да дјеца из Дома добију бесплатан превоз на територији општине, а измјенама одлуке о стипендирању штићеници Дома који студирају имају право на стипендије независно од тога какав  просјек имају. Наша жеља је да их мотивишемо и да их што више укључимо у друштвени живот града - казала је Замбелић Пиштало.
Лијепој и веселој атмосфери допринио је и ансамбл “Стари капетан”, који такође традиционално учествује у манифестацији.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo