grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Општина Херцег Нови наградила ученике ОШ „Орјенски батаљон“ и СМШ „И.Г.Ковачић“

kultu14032019Општина Херцег Нови наградила је данас осам ученика СМШ „Иван Горан Ковачић“ и ОШ „Орјенски батаљон“ који су на републичком такмичењу у Подгорици и Будви постигли значајне резултате.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и менаџер општине Драган Шимрак поздравили су младе ученике, уз ријечи подршке у процесу даљег образовања и будућих такмичења, као и да једног дана своје таленте уложе у корист шире друштвене заједнице. Секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало исказала је задовољство што смо данас у прилици да угостимо вриједне и талентоване ученике који су остварили значајан успјех на државном такмичењу кад су у питању наставни  предмети географија, енглески језик, хемија али и такмичење из области и рада у стручној угоститељској школи.
Она је поручила младим ученицима да њихов успјех не би био могућ без свесрдног рада њихових професора, захваливши просветним радницима и школским управама које прате такмичења и током читаве године раде са најталентованијим ђацима.
-Локална управа, као једно од значајних стремљења има  указивање на рад и успјехе младих људи  и његовање  њихових талената, и сходно томе, ту смо за сваки вид помоћи, казала је Замбелић Пиштало.
Награђени ученици су на поклон добили ваучере у вријендости од 100 еура, које ће моћи да искористе у књижарама „Дамбо“ и „Шквер“.
-Вјерујем да ће у наредном периоду бити простора да ученике додатно мотивишемо и подржимо их на још видљивији начин, а данас се ради о симобличним наградама. Локална управа има добру сарадњу са свим васпитно образовним установама и увијек их подржавамо по питању одлазака на државна и међународна такмичења, а та пракса ће и убудуће бити настављена, поручила је Замбелић Пиштало.
Директор СМШ „Иван Горан Ковачић“ Момир Драгићевић  захвалио се предсједнику Катићу и сарадницима на пријему, уз изражено задовољство постигнутим резултатима ученика, али и начином на који локална самоуправа прати резултате и на подршци коју пружа ка остварењу истих.
Професорица енглеског језика у СМШ „Иван Горан Ковачић“ Сања Атељевић, поносна је на чињеницу да су ђаци те школе учествовали на републичком такмичењу у Подгорици, гдје је била доста јака конкуренција од преко 200 учесника.
-Ради се о сјајним ђацима, а ми смо ту више да их препознамо и мало подстакнемо, казала је Атељевић.
Наставник ресторатерства Лука Милановић казао је да су се ученици пуно трудили на такмичењу одржаном у Будви 22. фебруара, постигли значајне успјехе, и што је најважније, упознали су се са ученицима из других школа и њиховим начином рада.
Награђени су:
ОШ „Орјенски батаљон“: Теодора Смоља (3. мјесто, хемија, ментор Оливер Јаковљевић)
СМШ „Иван Горан Ковачић“: Владимир Јовановић (1. мјесто, географија, ментор Миленко Живковић), Сара Нововић (1. мјесто, енглески језик, ментор Сања Атељевић), Видо Мандић (3. мјесто, енглески језик, ментор Снежана Брајовић), Милош Пашић и Роберт Рашић (3. мјесто, ресторатерство, ментор Лука Милановић), Војка Медојевић и Бојан Остојић (припрема дезерта и јела, 1. и 2. мјесто, ментор Орион Фулурија).

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo