logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Ускоро регистар даровитих ученика града

Djaci15042019Предсједник Општине Стеван Катић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало одржали су данас састанак са директорима свих васпитно образовних установа са територије Херцег-Новог.

Ради се о започињању нове праксе састајања бар два пута годишње, ради још ближе сарадње са установама које брину о дјеци и младима нашег града.
Како је истакао руководилац студијског програма примијењене физиотерапије, доц др Душан Мустур, данашњи састанак представља корак напријед у препознавању проблема високошколских установа у Херцег Новом. Проблеми тог факултета  са традицијом дугом 44 године превасходно се односе на трошност објекта у којем студенти и запослени уче и раде, казао је Мустур, додајући да се нада позитивним помацима у рјешавању ових питања.
Једна од тема састанка је била и иницијатива Секретаријата за културу и образовање, односно  сачињавање  регистра  даровитих ученика Општине Херцег Нови.
-Када будемо имали регистар даровитих ученика и обједињене све податке о талентованој дјеци, моћи ћемо и конкретније да их помогнемо. Реакције школских управа на ову иницијативу су крајње позитивне, а у њима ћемо имати свесрдне  сараднике, казала је Замбелић Пиштало.
Она је нагласила да локална самоуправа помаже свим васпитно образовним установама, у зависности од сопствених могућности. Данашњи састанак представља основу за надоградњу већ успјешне сарадње.
На састанку се могло чути и о проблемима и изазовима са којима се школе и факултети сусрећу. Између осталих, и проблеми са оронулошћу објеката.
-Независно од тога што то није директна надлежност локалне самоуправе - ради се о нашој дјеци и ми смо дужни да као локална самоуправа, у мјери наших могућности, помогнемо управама свих школа. У наредном периоду ћемо се подрудити да их  значајније помогнемо па и када су неки грађевински радови у питању. Комисија за процјену  стања и приоритета кад је улагање Општине у питању биће формирана. Чињеница је да све васпитно образовне установе раде у отежаним условима и у одређеној мјери зреле су за неки вид реконструкције, казала је Замбелић Пиштало, уз напомену да је ОШ „Дашо Павичић“ једина школа која је претрпјела значајније интервенције, и то прије двије године кроз међународни пројекат.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo