logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Пријем у Општини: Три награде за Новљане на Олимпијади знања

NAs05062019aaaaМлади Новљани су на Олимпијади знања постигли одличне резултате – Наташа Ивовић, ученица Основне школе „Орјенски батаљон“ освојила је друго мјесто из хемије, Марк Иванов из Основне школе „Дашо Павичић“ трећу награду из математике, а ученик Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ Милан Лечић био је други из математике.

Тим поводом, данас су Наташу, Марка, Милана и њихове менторе угостили потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.
„Поносни смо на све младе људе који знањем представљају себе, своје школе и град. Зато Општина Херцег Нови настоји да подржи одласке телантованих, вриједних основаца и средњошколаца на такмичења у различитим областима, са којих се редовно враћају са наградама“, казао је на састанку потпредсједник Коњевић и честитао ђацима на сјајном познавању природних наука.
Olimpijada05062019Ученици и њихови ментори подијелили су утиске са такмичења које је одржано у згради Техничких факултета у Подгорици.  Захваливши се Општини Херцег Нови на подршци у виду помоћи у организацији и финансирању превоза, ментори су истакли да је видљив напредак у сарадњи локалне управе и  васпитно-образовним установама на подручју града и да се надају наставку такве праксе.
Коњевић је ученицима уручио пригодне поклоне, као и ваучере у вриједности од 100 еура које су обезбиједиле компаније „MN Mobile Shop“ Херцег Нови, „Fish Computer“ Бијела и „Agava LM“ Зеленика. Како је објаснио, ове компаније су одлучиле да опредијеле награде за успјешне младе суграђане, што је одличан примјер друштвено одговорног пословања свим привредницима у Херцег-Новом.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo