grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Расписан Конкурс за расподјелу средстава за издавачку дјелатност

Zastava HN2019Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови расписао је Конкурс за расподјелу средстава из Буџета Општине Херцег-Нови опредјељених за издавачку дјелатност у 2020. години.

Пријаве са пропратном документацијом и пројектном формом подносе се у року од 30 дана од дана објављивања конкурса. О достављеним уредним пријавама одлучиваће комисија формирана од стране Секретаријата за културу и образовање у року од 30 дана од дана закључивања конкурса.

Подсјећамо, локална управа је у претходној години подржала штампање и промоцију више од десет различитих публикација, међу којима се као капитално издваја дјело аутора Радојице Павићевића “Фортификације Османског царства у Црној Гори”.

Средства која ће се буџетом Општине за 2020. годину обезбиједити за издавачку дјелатност, расподјељују се првенствено пројектима који на најбољи начин испуњавају сљедеће критеријуме: умјетнички квалитет и значај за развој културе, референце реализатора, допринос развоју мултинационалних и мултикултуралних вриједности, допринос подстицању међународног дијалога и развоју партнерства, међународна афирмација црногорске културе, допринос очувању традиције и културне баштине, афирмација перспективних талената, допринос афирмацији стваралаштва лица са инвалидитетом, остваривост буџета пројекта и обезбијеђеност услова за његову реализацију, допринос очувању локалних традиција и насљеђа, допринос афирмацији посебног карактера локалног културног амбијента и локалног културног стваралаштва.

Средствима из буџета Општине може се суфинансирати пројекат највише до 50% износа укупних средстава потребних за његову реализацију. Изузетно, пројекат од нарочитог значаја за Општину може се суфинансирати у износу већем од 50% од износа укупних средстава потребних за његову реализацију.

Пријаву на конкурс кандидати су дужни поднијети у пројектној форми уз пратећу документацију наведену у формулару.

Све услове за пријаву и критеријуме конкурса можете прочитати и преузети овдје.

Пројектна форма (.doc)

 

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo