grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општина Херцег-Нови ће подржати пројекат „Објављивање фотомонографије „Бока Которска“ Милоша Црњанског“

herceg noviNAS01092020Планираним буџетским средствима за издавачку дјелатност Општина Херцег-Нови ће ове године подржати пројекат „Објављивање фотомонографије „Бока Которска“ Милоша Црњанског“, обавјештавају из Секретаријата за културу и образовање.

Одлука је донијета након расписаног јавног конкурса, а по предлогу Комисије за расподјелу средстава за издавачку дјелатност која је радила у саставу: Марија Црнић Пејовић, Владимир Рогановић, Витка Вујновић, Вук Вуковић и Ксенија Матовић.

„Објављивање фотомонографије „Бока Которска“ Милоша Црњанског значајан је пројекат за развој културе и културне историје, с обзиром на то да је ријеч о ријеткој и мање познатој књизи о Херцег Новом коју потписује Црњански“, стоји у образложењу Комисије која је детаљно анализирала све пристигле радове.

Milos-Crnjanski-750x576.jpg-111-640x491Према предлогу Комисије, Секретаријат ће финансијски подржати овај пројекат издавача „Амаре маре-Књижара Со“ у износу од 50% укупних средстава потребних за његову реализацију, што је у складу са Одлуком о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава за издавачку дјелатност.

Током протекле три године Општина је на овај начин подржала објављивање више дјела од значаја за Херцег Нови и Црну Гору, подсјећа секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало. Како истиче, локална управа ће и у наредном периоду наставити да подржава издавачку дјелатност, са посебним фокусом на квалитетне пројекте, дјела и ауторе који доприносе очувању, развоју и афирмацији локалних традиција, наслијеђа и културе.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo