grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Именована Првостепена комисија за усмјеравање дјеце са посебним образовним потребама Општине Херцег Нови

zgradaOpstine HNСекретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови именовао је Првостепену комисију за усмјеравање дјеце са посебним образовним потребама Општине Херцег Нови.

Чланови овог тијела, именовани на четири године су: педијатри др Дијана Рашковић и др Маја Поповић, психолошкиње Александра Ковачевић и Катарина Кокошар, соматопед Иван Љесар, олигофренопедагошкиња Светлана Вукашиновић, логопеткиња Ана Делић Зографоу, сурдоаудиолошкиња Александра Радевић, педагошкње Гордана Мићуновић и Лидија Кантар Лаловић и социјалне раднице Гордана Крунић и Јелена Павловић.
Комисија је изабрана након расписаног јавног позива за предлагање кандидата, који је објавио Секретаријат за културу и образовање.
„Имали смо велики број заинтересованих за учешће у раду Комисије за усмјеравање дјеце са посебним образовним потребама, што ме веома радује и захваљујем се свима који су аплицирали. Добар одзив на наш јавни позив потврђује да је у нашем граду препознат значај овог тијела. Вјерујем да је стручност одабраних чланова Комисије најбољи гарант за њен квалитетан рад“, казала је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.
Задатак Комисије је да обавља послове опсервације, тестирања, процјене способности, мјерења квалитета средине и остваривања животних навика дјеце са посебним образовним потребама, односно дјеце са развојним сметњама и тешкоћама у развоју, а у циљу укључивања у образовни систем на основу очуваних способности и посебне образовне потребе дјетета.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo