logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Радови на уређењу степеништа Јова Дабовића у току

  • сриједа, 19 децембар 2018 10:28

agencijaizgradnjuСтепениште Јова Дабовића, у центру Херцег Новог ускоро ће бити уређено, у оквиру акције Агенције за изградњу и развој града посвећене уљепшавању скала по којима је град познат.

Грађевински радови на степеништу пред зграде Туристичке организације Херцег Нови су у току. Наредних дана ће радници фирме „Ниведа“ завршити „грубе“ радове и бетонирање, након чега ће услиједити поплочавање каменом и постављање декоративне расвјете. Вриједност радова износи 29.600 еура.

Директор Агенције за изградњу и развој града Боро Лучић истиче да „овај пројекат вриједи много више од онога што је финансијска конструкција“.   Како каже, Херцег Нови је познат по својим степеништима, а она су на доста локација у лошем стању. Циљ овог и других пројеката уређења скала је да имамо љепши град и степеништа сигурнија за кориштење.
Лучић додаје да Агенција за изградњу и развој сада ради на још два пројекта уређења степеништа: Данице Томашевић према Шкверу и Марка Војновића, уз очекивање да ће радови на тим локацијама почети са доласком 2019. године.