grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Регата „Херцег Нови саилинг тоур 2019’’ отворила сезону

IMG 1937Туристичка организација Херцег Нови у сарадњи са Једриличарским клубом „Југоле Гракалић“, Општином Херцег Нови и Марином&хотел „Лазуре“, организовала је прву једриличарску регату у класи крсташ у акваторијуму херцегновског залива.

Стартна позиција је била марина Лазуре у Мељинама, а даља путања једрилица је водила ка циљу у градској луци Шквер. Прво мјесто освојила је једрилица „Сињи Галеб“, друго мјесто једрилица „Oxygen“ и треће мјесто освојила је једрилица „Озана“. У такмичењу је учествовало укупно 12 једрилица.
Важно је истаћи, да је по први пут запловио соларни једрењак „Бока“ у власништву Антонија Пушића – Рамба Амадеуса, познатог музичара и једриличара. На регати је учествовао и црногорски олимпијац Миливој Дукић, који је уједно и суорганизатор и идејни творац ревијалне регате „HN sailing tour 2019“. Након такмичарског дијела, у градској луци Шквер и на шеталишту уприличен је забавни програм за све учеснике и посјетиоце, уз звуке клапе „Castel Nuovo“, мјесне музике Ђеновић,  такође уприличена је и фешта од рибе и вина уз бокешку морнарицу.
Постајемо богатији за још једну регату, са циљем да се привуче што већи број учесника и посјетилаца, јер сваки пут када наше море прекрију једра, шаљемо најљепшу слику љубитељима наутичког туризма.