NjegosevaNSL160424Захтјеван и веома значајан пројекат реконструкције дијела Његошеве улице, вриједан око од 1,5 милиона еура са пдв-ом, почеће у другој половини септембра.

Центар Херцег Новог добиће потпуно другачији изглед према пројекту који је радила Агенција за изградњу и развој града.
Општина Херцег Нови је донијела одлуку о избору најповољније понуде за реализацију пројекта у Његошевој улици, по којој ће радове изводити конзорцијум у којем су Асфалт-бетон градња, Flowmax, Тофи, Builder fox, Студио простор и Геотин МНЕ.
Njegoseva01160424Слиједи потписивање уговора са извођачем и период који им је остављен за припрему и набавку материјала, истиче предсједник Општине, Стеван Катић.
„Имаћемо прилаз цетру града какав и доликује Херцег Новом. У дијелу од зграде Општине до Градске кафане радиће се замјена комплетне инфраструктуре – канализациона, водоводна и атмосферска мрежа, као и асфалтирање колског дијела на тој дионици. Такође, тротоар ће на том потезу бити поплочан веома квалитетним каменом, а према пројекту добићемо шири шеталишни дио на страни гдје су пословни простори, али и на дијелу ка парку Бока“, казао је предсједник Катић.
Пројектом је предвиђено и постављање нове јавне расвјете, као и други садржаји.
„Биће изграђено и ново аутобуско стајалиште. Са приватницима ће се урадити уређење фасада и тенди, са ЦЕДИС-ом ријешити проблем спуштања каблова који сада нарушавају изглед објеката дуж трасе која ће бити рађена. Мислим да ће реконструкција оплеменити простор Његошеве улице и учинити га пријатнијим како за наше грађане тако и за туристе“, казао је предсједник Катић и додао да ће радови почети у другој половини септембра јер је град већ ушао у предсезону.