logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

18.08. - Вода из Регионалног водовода за Каменаре и Бијелу

vodovod2016У циљу одржавања континуитета уредног и квалитетног водоснабдијевања до краја туристичке сезоне, од данас је наш град почео са преузимањем воде из Регионалног водовода, преко система Водовода Тиват. Као и претходних година, преузете количине воде биће дистрибуиране потрошачима са подручја Каменара и Бијеле.

Из новског Водовода напомињу да су у протеклом периоду вођени интезивни разговори између тог предузећа и представника Регионалног водовода и Водовода Тиват, у циљу изналажења могућности за преузимање потребних количина воде из система регионалног водоснабдијевња.

voda2016Напомињу да је координисаним дјеловањем доо “Водовод и канализација“ Херцег Нови, Секретаријата за комуналне дјелатности и екологију и осталих надлежних општинских служби, обезбијеђено континуирано и квалитетно водоснабдијевање на подручју читаве општине током љетне сезоне.

Томе су значајно допријенијели напори да се у договору са Хидроелектранама на Требишњици помјери термин редовног годишњег ремонта постројења и хидротунела Горица-Плат. На тај начин очувани су капацитети локалних изворишта, како би се потрошачима могла дистрибуирати довољна количина воде у току периода повећане потрошње.