grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Након 4 године, Баошићи и ривијера спремни дочекују љетњу сезону

MzBaoПредсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић и сарадници обишли су данас просторије мјесне заједнице Баошићи, гдје су са мјештанима разговарали о оствареном за последњих три мјесеца, али и о плановима за наредни период. Са предсједником Општине, терен су обишли и потпредсједник Милош Коњевић, као и секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић.

Frame Skate x Nike SB Dunk Low "Habibi" CT2550-600 To Buy

Са члановима савјета мјесне заједнице је анализирана ситуација дуж новске ривијере. Како је казао Катић, ситуација се промијенила драстично у односу на претходни период, посебно приобални дио. Читава ривијера, потез од Кумбора до Бијеле је одрађен онако како треба и на задовљство свих.
-Што се тиче ривијере, она ову љетњу туристичку сезону дочекује спремно, посебно са апекта инфраструктуре и чистоће. Били смо овдје и прије три мјесеца, и могу рећи да су одрађени надљудски напори да се стави расвјета која прије није функционисала, да се исправе парапети, као и асфалтирање дијела пута након завршетка радова на канализационом колектору. До сада смо урадили један пут, а у наредних десетак дана ћемо завршити и други, тако да до шпица сезоне све буде потпуно спремно, казао је Катић након обиласка терена.
MzBao2 2Током састанка могле су се чути и ријечи хвале за предсједнике мјесних заједница, који у константној комуникацији са општинским органима координирају почетке и ток радова на приоритетним локацијама. Предсједник МЗ Баошићи Ђуро Цвјетковић, али и представници мјесних заједница Ђеновићи и Кумбор, сагласили су се са да је у претходном периоду учињено пуно на поправци инфраструктуре, али и да је још увијек потребно на неким мјестима извести радове мањег обима на санацији парапета, очистити и додатно уредити поједине зелене површине, а чуле су се и сугестије за постављање додатних “лежећих полицајаца” на појединим трасама.
Према ријечима Цвјетковића, до прије само неколико мјесеци у Баошићима није владало увјерење да ће то насеље бити спремно за сезону, укључујући и радове на више локација, а све из разлога “што је претходних година рађено како је рађено”.
-У сарадњи са локалном управом и извођачима на терену свакодневно смо пратили радове, урађени су парапети и расвјета, асфалтирана је ривијера, припремљени су шахтови, све што је битно што се тиче инфраструктуре да би сезону дочекали спремни. Било је критика, али морам да кажем да ћемо сезону дочекати много прије претходних година, казао је Цвјетковић и додао да велику захвалност дугује локалној самоуправи и јавним предузећима.
Баошићи су прошлог љета забиљежили 135 хиљада ноћења, а према ријечима Цвјетковића, уз боље и раније припремљене Баошиће за сезону, та бројка можда овог љета буде и превазиђена.