grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Настављају уређење локалних путева у Херцег-Новом: У наредних петнаестак дана асфалт за улицу Ново Место

NAsASPut2018Општина Херцег-Нови наставља са интензивним активностим на уређењу локалне путне мреже асфалтирањем улице Ново Место, у насељу Гомила.

30 Teddy Bear Coat Outfits to Brave the Cold in Style

Радови ће почети у наредних петнаестак дана, потврђено је данас када су терен обишли потпредсједник Општине Милош Коњевић, секретарка за локалну управу Весна Самарџић и директорица предузећа „Комунално стамбено“ Јасмина Коњевић.

Они су разговарали са предсједником Мјесне заједнице Игало Зораном Савковићем који је изразио задовољство што ће ова улица, у којој станује велики број грађана коначно бити асфалтирана.

Put19072018Осим тога, представници Општине су потврдили намјеру да се уреди улица која повезује насеља Гомила и Шиштет, а која годинама чека на санацију. Имајући у виду да се ова улица налази на приватној парцели, заказан је састанак са власницима земљишта ради договора и што скоријег рјешења овог питања, а како би се на јесен могло кренути са радовима.

Насеље Гомила ће до краја године добити и спортско игралиште, што је још један пројекат локалне управе за квалитетнији живот грађана. За ову намјену опредијељено је земљиште са којег су уклоњени нелегални објекти и у току је израда пројекте документације за изградњу малог спортског терена, а за шта се очекује и подршка Министарства спорта.

Посјећамо, Општина Херцег-Нови је од почетка јула у сарадњи са грађанима и мјесним заједницама асфалитирала пет дионица путева у четири мјесне заједнице: Бијелој, Савини, Мојдежу и Баошићима, а пробијен је и нови пут између Горњих и Доњих Сасовића, у залеђу Зеленике. Циљ локалне управе је побољшање стања локалних путева, а помоћ и учешће грађана, мјесних заједница и донатора показали су се као одличан начин да се у кратком периоду уради много посла, те да ће са овом праксом наставити у наредном периоду.