grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Уређен још један локални пут, до села Лучићи у Суторини

NAsPPosl02102018Локални пут у Суторини, који води до села Лучићи, сеоске цркве и гробља, протеклих дана је уређен захваљујући сарадњи Секретаријата за локалну самоуправу и Мјесне заједнице Суторина.

Frame Skate x Nike SB Dunk Low "Habibi" CT2550-600 To Buy

Колски пут који је годинама био у веома лошем стању бетониран је у дужини 117 метара, ширине око три метра. Укупна вриједност изведених радова износи 11.458.10 еура, а финансирала их је Општина Херцег Нови.
„У Суторини је у току и уређење постојећег терена за боћање, преко пута школе, и цијеле површине око њега. Оно подразумијева озелењавање, постављање клупа и парковског мобилијара, чиме ће овај дио града добити мјесто за окупљање и угодно дружење на отвореном“, каже секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић.

SutLucici02102018Током протеклих мјесеци Општина и мјесне заједнице реализовали су бројне пројекте санације локалне путне инфраструктуре, па су коначно уређене путеве добили грађани у Мељинама, Игалу, Зеленици, Баошићима, Бијелој, Пријевору, Мојдежу, на Топлој, Савини, Подима, Каменом, Мокринама, Сушћепану.
„Ово је један у низу локалних путева које смо уредили у сарадњи са мјесним заједницама, а исту праксу настављамо у убудуће јер се показала као добар модел за побољшање путне инфраструктуре у приградским насељима“, истиче Самарџић.
Како додаје, до краја године мјесне заједнице треба да доставе своје планове и програме рада за наредну годину, у којима ће прецизирати приоритетне пројекте. Самарџић позива све грађане да се у овом моменту обрате својим мјесним заједницама, са предлозима пројеката који би се могли наћи у плану реализације за 2019. годину.