grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

До краја године, преко километар асфалтираног пута на Сушћепану

NAslo10102018Путна инфраструктура у насељу Сушћепан ће до краја ове године бити знатно побољшана асфалтирањем локалног пута у дужини од 1200 метара.

Frame Skate x Nike SB Dunk Low "Habibi" CT2550-600 To Buy

Секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић и сарадници из Агенције за изградњу и развој града обишли су трасу пута који ће бити предмет радова, који се дијели у два крака, од по 700 и 500 метара. Асфалтирање овог пута резултат је сарадње грађана, мјесних заједница и градске управе, која се показала као веома успјешна.
За радове на овом путу, грађани су до сада прикупили преко 20 хиљада еура, уз напомену да још увијек траје прикупљање средстава, док ће Општина Херцег Нови у обнову путне инфраструктуре по овом питању уложити 40 хиљада еура.
Општина Херцег Нови и мјесне заједнице су у претходном периоду реализовали бројне пројекте санације локалне путне инфраструктуре, па су уређене путеве добили грађани у Мељинама, Игалу, Зеленици, Баошићима, Бијелој, Пријевору, Мојдежу, на Топлој, Савини, Подима, Каменом и Мокринама.

Весна Самарџић је нагласила да до краја године мјесне заједнице треба да доставе своје планове и програме рада за наредну годину, у којима ће прецизирати приоритетне пројекте. Позива све грађане да се у овом моменту обрате својим мјесним заједницама, са предлозима пројеката који би се могли наћи у плану реализације за 2019. годину.
Такође, овим путем напомињемо и да ће у наредних мјесец дана почети радови на асфалтирању локалног пута кроз Тијесни кланац, у дужини од 600 метара, које ће финансирати Општина Херцег Нови у висини од 30 хиљада еура.