grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Почела градња Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју

Dnevni centar temeljna plocaПочела је изградња Дневног центра за дјецу са сметњама у у Суторини и током протеклих дана је изливена припрема за темељну плочу.

adidas superstar damen glitzer silber

Изградња је донација Команде америчких снага за Европу, кроз програм хуманитарне помоћи који спроводи Канцеларија за одбрамбену сарадњу при Америчкој амбасади у Подгорици. Укупна вриједност пројекта је 202.000 долара.
“Објекат од 270 квадрата који се гради на општинској парцели користиће око 20 штићеника Дневног центра, што задовољава тренутне потребе града”, казала је секретарка за локалну управу  и координаторка пројекта Весна Самарџић.
Изградња Дневног центра би требало да буде завршена до краја ове године. Пројекат ће бити реализован у двије фазе, а друга подразумијева опремање објекта у којој се очекује помоћ  Министарства рада и социјалног старања.
Dnevni centar temeljna plocaIIСамарџић објашњава да је у складу са правилима донатора расписан  међународни тендер за извођача, а посао је добила албанска фирма "Б-СТ". Уговором је предвиђено да донатор директно плаћа извођача, а Општина је на тендеру изабрала фирму “А-теам” која ће обављати стручни надзор над извођењем радова.
“На овај начин показујемо усмјереност ка рјешавању проблема, посебно када је ријеч о овој категорији становништва, према којој ће локална управа наставити да се односи са посебном пажњом“, истакла је Самарџић.
Како додаје, Општина финансира изградњу потпорног зида уз ријеку, у дужини 30 метара, којим ће бити регулисан ток. Радове вриједне око 18 хиљада еура ће извести фирма “Роле инжињеринг”, која је изабрана као најповољнији понуђач.
Осим тога, на парцели у Суторини постоји могућност за изградњу додатних садржаја који би били у функцији објекта. План локалне управе је да по завршетку радова и пресељењу Дневног центра, уз објекат изгради ново игралиште које би могла да користе сва дјеца у овом дијелу града.
Дневни центар у коме је десеторо младих, сада користи просторије на Топлој, а када се стекну услови слиједи пресељење у нову зграду, која је трајно рјешење.