grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Одржана Централна јавна расправа о Нацрту Одлуке о одређивању назива насеља, улица и тргова

  • сриједа, 04 децембар 2019 16:17

RaspravaNBУ Великој сали Скупштине општине Херцег Нови данас је одржана Централна јавна расправа о Нацрту Одлуке о одређивању назива насеља, улица и тргова на територији града.

Ова Одлука значајна је за становнике великог броја улица које до сада нису биле именоване или обиљежене бројевима.
Током трајања Јавне расправе, на адресу Секретаријата за локалну самоуправу је пристигло 10 примједби. Како је истакла начелница надлежног секретаријата Весна Самарџић, велики број примједби био је изузетно конструктивног и практичног карактера и са циљем унапријеђења постојеће Одлуке.
Она се посебно захвалила грађанима и мјесним заједницима који су узели учешћа у јавној расправи. Задовољна је урађеним послом, јер како каже, на овај начин је показано како сви заједно можемо направити квалитетан документ – Одлуку, која ће свим грађанима бити од користи.
Нагласила је и да је циљ локалне управе и Секретаријата на чијем је челу да сваки грађанин има своју адресу и кућни број. Након усвајања Одлуке кроз скупштинску процедуру, услиједиће и њена реализација.
Самарџић је и предсједница Комисије за додјелу предлога назива улица, а чланови су секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић, секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић, Борис Сеферовић као одборник у СО, саобраћајни инжењер Бранко Прелевић, као и Наташа Мусић Поткоњак , начелница Службе за усаглашавање прописа.

Извјештај о Јавној расправи (.pdf)