grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Завршено бетонирање пута ка залеђу и цркви Свети Никола у Баошићима

Nas27112020Радови на проширењу и уређењу пута ка цркви Свети Никола у Баошићима завршени су претходних дана. Извођење радова трајало је двије седмице, а заједничком акцијом Мјесне заједнице, Општине Херцег Нови, мјештана и привредника, реализован је пројекат на чији су значај и потребу мјештани годинама указивали због појачаног транзита возила и изградње у том дијелу насеља.

sneakers

По завршетку радова на проширивању поменуте дионице набављени су стубови за вањску расвјету, које је финансирала Општина Херцег Нови, а уградњу МЗ Баошић. Из Мјесне заједнице обавјештавају и да ће вањска расвјета највјероватније бити постављена до краја текуће године, уколико то дозволе временски услови.

Предсједник МЗ Баошић Ђуро Цвјетковић посебну захвалност упућује мјештанима који су дали сагласност да се пут шири кроз њихова имања, али и предсједнику Општине Стевану Катићуи и начелници Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марији Бошковић, као и компанијама и грађанима – омладини Баошића.

Цвјетковић је подсјетио да компанија “Имплемениа” донирала 80 кубика бетона, чиме су трошкови значајно умањени, док су радове на пробијању и проширењу око 350 метара пута, започетих половином јула, финансирали Мјесна заједница Баошић и Општина Херцег Нови, а у сарадњи са донаторима-компанијама: “Царине”, “Валго Монтенегро”, “Роле Инжењеринг” и “Чолић”. На овај начин остварена је свеукупна уштеда у износу од 40 хиљада еура.