grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Постављена расвјета до цркве Свети Никола у Баошићима

  • четвртак, 24 децембар 2020 12:13

NSLputBaosНакон новембарских радова на проширењу и уређењу пута ка цркви Свети Никола у Баошићима,  завршени су и радови на постављању јавне расвјете.

Набавку стубова за јавну расвјету, сијаличних тијела лед расвјете и радове на монтажи финансирала је Општина Херцег Нови, а уградњу МЗ Баошић.
Како је још раније истакао предсједник те Мјесне заједнице, Ђуро Цвјетковић, сарадњом локалне управе, МЗ, привредника и омладине Баошића, показало се да се могу урадити ствари од великог значаја, а које ће имати вишедеценијски карактер.
Подсјећамо, у плану Мјесне заједнице Баошић је и пројекат изградње мјесног гробља са око 150 гробних мјеста, капелом и паркингом. У плану су и радови на примарном краку канализације Водице, за шта је расписан тендер, а Општина Херцег Нови дала подршку.
Цвјетковић наглашава да је у току и израда пројектне документације секундарних кракова фекалне канализације за доње и горње Водице, као и за тзв. улицу “уза зид”, а ради се и пројекат канализације за Четврту Баошићку улицу (код Музеја Капетана Штумбергера). Завршено је и идејно рјешење за реконтрукцију КСЦ Баошић и слиједи израда главног рјешења.