grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

У Улици Стијепа Шаренца реконструисана канализација и асфалтиран пут

NAsSSAr03042019Улица Стијепа Шаренца, тачније лијеви крак те улице у дужини од 82 метра асфалтиран је протекле недеље.

Радови су подразумијевали засијецање старог асфалта и бетона, нивелисање подлоге, припрему подлоге за асфалт и асфалтирање. Радовима је претходила јавна набавка, односно захтјев за достављање понуда за набавке мале вриједности од стране Општине Херцег Нови као наручиоца.  Као најбољи понуђач, радове је извела фирма „Fortis Mont“ доо. Посао је изведен у складу са уговором и у предвиђеном року, који је био седам дана од потписивања уговора. Укупна вриједност изведених радова износи 6.782,05 еура.
Асфалтирању овог дијела Улице Стијепа Шаренца претходила је реконструкција – изградња нове канализационе мреже, коју је извело предузеће „Водовод и канализација“.

Наиме, у овом дијелу улице на Карачи,  у самом центру града, већ дужи низ година постојао је проблем у функционисању фекалне канализације, а коловоз је био у лошем стању. На овај начин, координисаним радом локалне управе и предузећа „Водовод и канализација“ у кратком року је санирана канализациона мрежа и уређена улица.
Како су навели из херцегновског „Водовода“, реконструкција канализационе мреже се изводи фазно, с обзиром да се ради о дугој дионици од око 120m, која једним дијелом иде кроз степениште. Реконструкција је у првој фази, до степеништа, подразумјевала изградњу новог система одвода фекалних вода у дужини од 70m и изградњу девет нових ревизионих  окана. У извођењу радова учестовала је оперативна екипа водовода, канализационе мреже и грађевинска група. Радови су обављани уз констатан стручни надзор. Истовремено је урађено и неколико мањих интервенција на раздвајању кишне и фекалне канализације и приступни шахтови.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси