predsjednik OHN Stevan Katic 2Грађанима Херцег Новог и цијеле Црне Горе, упућујем срдачне честитке поводом 13. јула – Дана устанка и Дана државности, у своје лично и име Општине Херцег Нови.
Историја Херцег Новог и Црне Горе богата је дешавањима који су кроз вијекове значили вјечиту потребу народа за слободом и пружање отпора окупатору. Сваки од тих датума подсјећа на чојство и јунаштво наших предака, а посебно мјесто припада 13. јулу који обједињује обиљежавање Дана устанка и Дана државности.
Прије 82 године у Црној Гори, један народ испуњен слободарским духом запалио је лучу слободе и храбро устао против фашистичких окупатора. Са поносом и захвалношћу сјећамо се њихових жртава јер су нам донијели оно што је најсвјетлије и најзначајније, а то је слобода. На нама је да те тековине очувамо, сјећања његујемо, преносимо млађим генерацијама и останемо достојни потомци наших предака.
Нека Тринаести јул и идеали борбе наших часних предака буду подстрек да се боримо за државу једнакости и слободе, мира и солидарности, државу сигурности, социјалне правде, мултикултуралности и толеранције, независних грана власти и институција, државу која поштује вољу својих грађана, њихова права и достојанство.

Предсједник Општине Херцег Нови
Стеван Катић