Sajam NSL 01122023Фантастичан тродневни програм дочека Нове године у Херцег Новом, али и укупна понуда града представљени су на 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду.

Бока Которска је први пут била регија-партнер новосадског сајма па су Туристичке организације Херцег Новог, Котора, Тивта и Будве имале прилику да заједнички промовишу богату зимску понуду и новогодишњи програм.
Предсједник Општине и Скупштине општине Херцег Нови, Стеван Катић и Иван Отовић, као и челници осталих бокељских општина, имали су радне састанке са покрајинским секретаром за привреду и туризам Војводине, Ненадом Иванишевићем, потом и са градоначелником Новог Сада, Миланом Ђурићем. Сви заједно, у пратњи предсједнице Скупштине Новог Сада Јелене Маринковић Радомировић и директора Сајма Николе Ловрића, обишли су штанд Боке Которске и оцијенили да је промоција Црне Горе доминантна на Сајму.
Зашто је Херцег Нови одлична дестинација и током зиме, појаснила је представница новске Туристичке организације, Наталија Терзић.
„Херцег Нови спрема богат програм током цијеле зимске сезоне јер након новогодишњих почиње и Празник мимозе. Новогодишњи програм почиње 30. децембра, када је на репертоару прослава дјечје Нове године, уз богат и интересантан програм за најмлађе. Увече, 31. децембра на платоу испред хотела Игало, као предгрупа Бијелом дугмету наступа поп-рок састав Ничим изазван, а након тога Горан Бреговић, Алена и Тифа, и Оркестар за свадбе и сахране. Већ 1. јануара очекују нас прво највећи хитови Нових фосила и велики концерт Мирослава Илића. Ово је комплетан спектакл који ће сигурно оставити одличан утисак на све госте и Новљане који буду у нашем граду. И зимски програм одмах настављамо уз Празник мимозе од 15. фебруара до 3. марта. На отварању је планиран концерт Халида Бешлића, на затварању Прљавог казалишта. Ту су и бројна спортска, културна, забавна дешавања, дјечији програми по којима је Херцег Нови препознат попут маскенбала, карневала, програма за дјецу, леденог тобогана и слично“, најавила је Терзић.

Бројни посјетиоци црногорског штанда исказали су одушевљење разноликом понудом, дегустирали локалне домаће производе и имали прилику да се упознају са атрактивним аранжманима, али и уживају у медитеранској музици клапе Castel Nuovo.
Под покровитељством Туристичке организације Херцег Нови, а уз подршку Министарства туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Националне туристичке организације Црне Горе и локалних туристичких организација из Котора, Тивта Будве и Бара, претходно је у Београду за званице из јавног живота Србије и регионалне медије одржана промоција новогодишњих дочека и зимске сезоне 2023/24.